Acupuctuur en nek- en rugklachten

acupunctuur icon

Nek en rugklachten zijn veel voorkomende klachten. De oorzaken van deze klachten zijn divers en kunnen veroorzaakt worden o.a. door overbelasting, gebrek aan beweging, verkeerde houding, stress en processen die met (vervroegde) veroudering te maken hebben zoals artrose en hernia.

Acupunctuur kan een belangrijke rol spelen in het behandelen van deze klachten, al of niet ondersteund met fysiotherapie of manuele therapie. Door het inbrengen van naalden wordt de circulatie van de vitale energie (Qi) en het bloed verbeterd en worden zodoende blokkades opgeheven en worden de spieren weer soepel.

Acupunctuur boekt op dit gebied zeer goede resultaten en recent wetenschappelijk onderzoek heeft de effectiviteit op dit gebied ook aangetoond. Ook bij meer complexe aandoeningen zoals artrose, hernia en spierzieken als myasthenia gravis kan acupunctuur uitkomst bieden. De oorzaak van de klacht kan weliswaar niet altijd worden weggenomen, maar wel kan de pijn verminderd worden en de mobiliteit worden bevorderd zonder dat men belastende medicatie hoeft te gebruiken. In sommige gevallen zullen Chinese kruiden en voedingsadvies als ondersteuning gegeven worden alsmede lichaamsoefeningen.