Acupunctuur en ADHD

acupunctuur icon

ADHD is een veel voorkomende klacht bij kinderen. Helaas wordt steeds vaker gekozen voor allopathische medicatie in de vorm van Ritalin of verwante medicijnen. Het feit dat een medicijn als Ritalin qua moleculaire structuur zeer veel lijkt op cocaïne, dient ons de vraag te stellen of wij zulke zware medicijnen aan onze kinderen willen geven. Er zijn natuurlijk gevallen waarin dit soort medicatie helaas noodzakelijk is, maar in veel gevallen zijn er alternatieven. Een daarvan is acupunctuur.

Acupunctuur is gebleken zeer effectief te zijn bij het behandelen van ADHD en verwante stoornissen. Kinderen zijn in het algemeen zeer gevoelig voor acupunctuur omdat hun basisenergie nog niet is aangetast. Daarom is het mogelijk bij kinderen veel sneller resultaat te boeken dan bij volwassenen.

Bij kleine kinderen wordt gebruik gemaakt van een alternatieve vorm van acupunctuur, dit betekent dat er geen naalden gebruikt worden maar andere instrumentjes waarmee we de meridiaanzones en punten stimuleren. Ook wordt de ouders geleerd hoe zij met simpele middelen hun eigen kinderen dagelijks kunnen behandelen. Dit zijn dus zeer zachte en kindervriendelijke methodes die bovendien zeer effectief zijn. In Japan waar kinderacupunctuur zich al ver ontwikkeld heeft, worden zeer goede resultaten geboekt bij het behandelen van ADHD en verwante stoornissen. Ook in het AAEMC worden zeer goede resultaten behaald bij dit soort klachten. Kinderen ervaren het als een bijzonder prettige behandeling.