Acupunctuur en allergieën

acupunctuur icon

Allergische reacties kunnen zich op verschillende gebieden uiten. Het kan onder andere leiden tot sinusklachten, huidklachten of spijsverteringsklachten. Het lijkt er op dat de laatste tijd allergische klachten toenemen, mogelijk spelen milieuverontreiniging en verkeerde voedingspatronen hier een rol.

Acupunctuur kan zeer goede effecten hebben bij het bestrijden van de symptomen als wel de oorzaken van allergische klachten. De oorzaak van allergieën is vanuit de Chinese geneeskunde divers, vaak is er een onderliggende verzwakking van de geaffecteerde gebieden. Ook speelt de (verstoorde) energie van de longen vaak een belangrijke rol in deze pathologie.

De behandeling van allergische klachten is tweeledig. Enerzijds trachten we de symptomen te bestrijden, dit kan soms al op kort termijn tot resultaat leiden, aan de andere kant is de behandeling gericht op de oorzaken. Gezien de oorzaken dieper liggen, heeft dit meer tijd nodig wil men structureel de klacht verhelpen.

Naast acupunctuur worden in deze praktijk vaak Chinese kruiden voorgeschreven en wordt er ook aandacht aan voeding gegeven.