Acupunctuur en hoofdpijn & migraine

acupunctuur icon

Hoofdpijn is onder te verdelen in verschillende categorieën, de meest voorkomende vormen zijn spanningshoofdpijn en migraine, die beiden goed te behandelen zijn met acupunctuur. Hoofdpijn kan vele verschillende oorzaken hebben en het is belangrijk om de oorzaak van hoofdpijn vast te kunnen stellen.

Sommige vormen van hoofdpijn kunnen voorkomen door ernstige afwijkingen van het lichaam en daarom is het belangrijk dat U bij veel voorkomende hoofdpijn eerst contact opneemt met Uw huisarts. Als blijkt dat de hoofdpijn niet veroorzaakt wordt door ernstige lichamelijke afwijkingen dan kan acupunctuur in veel gevallen van grote hulp zijn. Zowel spanningshoofdpijn, hoofdpijn vanuit nek of rug als wel migraine zijn goed te behandelen.

In tegenstelling tot de reguliere geneeskunde waarin enkel medicatie wordt verstrekt die enkel tijdelijk de klacht doet opheffen, is acupunctuur gericht op de onderliggende oorzaken. Zo kan acupunctuur eventueel ondersteund met kruiden en voedingsadvies, werkelijk deze klacht verhelpen.

Ook in geval van hardnekkige vormen van hoofdpijn en migraine is het mogelijk om de frequentie als wel de intensiteit te verminderen en uiteindelijk de klacht te laten verdwijnen. Vanuit de Chinese geneeskunde gezien wordt hoofdpijn en migraine vaak veroorzaakt door blokkades en onevenwichtigheid van de acupunctuur meridianen en de vitale energie die Qi genoemd wordt. Acupunctuur is gericht op het opheffen van deze blokkades en het weer in evenwicht brengen van het systeem. De score van goede resultaten met acupunctuur op het gebied van hoofdpijn is zeer hoog en maakt het tot een van de meest succesvolle behandelvormen van hoofdpijn.