Acupunctuur en huidklachten

acupunctuur icon

Veel huidklachten zijn zeer goed te behandelen met acupunctuur. Zowel vanuit de Westerse geneeskunde als de Chinese geneeskunde gezien zijn de oorzaken divers. Vanuit het Chinese perspectief gezien is er vrijwel altijd een connectie met de energie van de longen (Het Chinese concept van longen is anders en breder dan in de Westerse Geneeskunde). Inmiddels wordt ook in de moderne wetenschap een link gelegd tussen huid en longen.

Acupunctuur, eventueel ondersteund met Chinese kruiden (en de juiste voeding), is erop gericht om enerzijds de huid te klaren en te voeden en anderzijds de onderliggende energie├źn die meestal verzwakt zijn te versterken. Met name Eczeem en Acne zijn zeer goed te behandelen en het is mogelijk om blijvende resultaten te boeken zonder belastende allopathische medicatie.

Psoriasis is veel moeilijker te behandelen, maar ook daar kunnen in individuele gevallen goede resultaten geboekt worden. Ook andere klachten die zich via de huid uiten zoals gordelroos kunnen zeer goed met acupunctuur behandeld worden.

Hoewel acupunctuur zeer goede resultaten kan boeken, is het belangrijk om te beseffen dat een geslaagde behandeling tijd zal kosten. Om de diepere onderliggende oorzaken aan te pakken is tijd nodig. Het is mogelijk op kortere termijn symptomatische verlichting te bereiken maar voor het werkelijk genezen van de klacht moet men rekenen op een langere behandelingsduur van minimaal een aantal maanden.