Acupunctuur en stress en burn-out

acupunctuur icon

Stress en burn-out klachten zijn klachten die heden ten dage zeer veel voorkomen en de bron zijn van talloze andere klachten zoals concentratieproblemen, hoofdpijn, emotionele onevenwichtigheid, depressiviteit en chronische vermoeidheid. Door de hectiek van onze moderne samenleving en verhoogde werkdruk komen deze klachten veel voor. Acupunctuur kan hier een grote rol spelen om het systeem weer in balans te brengen. Door de verstoorde energieën weer in balans te brengen en het systeem weer aan te zetten tot regeneratie kunnen deze klachten goed verholpen worden.

Kruiden en voeding kunnen een ondersteunde rol spelen als wel ontspanningsoefeningen en meditatie. Vaak is er ook een verandering nodig van levensstijl en dient men een andere houding te ontwikkelen hoe men met stress om kan gaan.

In deze praktijk bestaat veel ervaring met deze problematiek en wordt getracht een geïntegreerde aanpak aan te bieden. Dit kan eventueel in combinatie met andere therapieën als psychotherapie en counseling.