AAEMC Acupunctuur

Asian and European Medical Centre

acupunctuur haarlem

AAEMC – Acupunctuur Haarlem

AAEMC Acupunctuur is gevestigd in onder andere Haarlem. In de de praktijk wordt behandelt via Traditionele Oost Aziatische Geneeswijzen, aangevuld met elementen uit andere Europese en Aziatische geneeskundige tradities. 

AAEMC Acupunctuur Haarlem is gespecialiseerd in

chinese Acupuntuur
Chinese Acupunctuur
japanse acupunctuur
Japanse Acupunctuur
engaging vitality
Engaging Vitality
kruiden-3
Kruiden Geneeskunde
voeding advies
Voeding Advies

Acupunctuur

Acupunctuur is een zeer oude geneeswijze die ook vandaag de dag nog veel gebruikt wordt. Deze geneeswijze heeft zich in China ontwikkeld en zich in geheel Oost Azië verbreid. Het is een techniek die gebaseerd is op het concept dat er een netwerk van energiebanen (meridianen) door het lichaam loopt. Door punten op deze banen aan te prikken kan de energiestroom beïnvloed worden. Blokkades kunnen opgeheven worden en een onbalans in de energiehuishouding kan verbeterd worden. Vanuit de Oost Aziatische geneeskunde gezien kan ziekte veroorzaakt worden door blokkades of een onbalans. Acupunctuur is dus een zeer effectieve manier om invloed te hebben op het systeem zonder alle nadelige effecten van medicatie of andere medische ingrepen. De laatste jaren is ook veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar acupunctuur. Daaruit is gebleken dat acupunctuur effectief is bij de behandeling van een aantal ziektebeelden.

Soms is het mogelijk om enkel met acupunctuur klachten te verhelpen, soms worden behandelingen ondersteund met (Chinese) kruiden en/of voedingsadvies. In andere gevallen moet gezocht worden naar een combinatie van reguliere behandeling en acupunctuur. Zie voor meer details op de indicatielijst op deze website.

Diagnose

Bij de eerste intake wordt informatie van de patiënt verzameld. Hierbij worden ook data uit onderzoek van huisarts of specialist verwerkt. Dan kijken we naar de kleur van de huid, de klank van de stem en de lichaamstemperatuur. Ook de buikregio (Hara) komt aanbod. Elke regio op de buik komt overeen met verschillende acupunctuur banen. Tenslotte bekijken we de pols.

De pols geeft belangrijke informatie over de acupunctuur banen. Maar ook over de conditie van Qi, bloed en lichaamsvloeistoffen. Het is mogelijk dat er nog andere onderzoeksmethoden gebruikt worden. De tong is ook belangrijk tijdens de diagnose. Na het verzamelen van de informatie zal de therapeut een beeld hebben van de klachten van de patiënt. Op basis daarvan zal hij een behandeling voorstellen.

AAEMC Acupunctuur Haarlem

De praktijk is naast de hoofdvestiging in Voorburg ook gevestigd in de huisartspraktijk Naarden/Thoolen in het centrum van Haarlem. Binnen de praktijk is er een nauwe samenwerking met de huisartsen en andere therapeuten. Waaronder een fysiotherapeut, diëtiste en een osteopaat. Hierdoor zijn we in staat een meer optimale vorm van gezondheidszorg te bieden. De praktijk is goed te bereiken met auto en openbaar vervoer.

Om een afspraak te maken bij AAEMC in Haarlem kunt u het contactformulier invullen. Daarnaast is de praktijk telefonisch bereikbaar op 070 – 386 48 44 en 06 – 534 39 983.