Covid-19

Vanaf 11 Mei is de praktijk weer geopend in Voorburg , en vanaf 1 Juni ook weer in Haarlem. Wel zal een strikt protocol gevolgd moeten worden.

Mocht U zich niet lekker, verkouden of koortsig voelen, of wanneer U niest en/of hoest, is het niet mogelijk om naar mijn praktijk te komen. U zult eerst daarvan hersteld moeten zijn. Wel kunt U telefonisch contact opnemen als U vermoed Covid19 klachten te hebben, ik kan U mogelijk wel met kruiden op afstand bijstaan.

Tevens dient U Uw handen voor entree te desinfecteren en krijgt U een masker van mij. Zowel patiënt als therapeut zullen tijdens de behandeling een masker dragen om eventuele overdracht te voorkomen.

Tussen de behandelingen zal de ruimte gedesinfecteerd en geventileerd worden.
Er zal geen gebruik van de wachtkamer mogelijk zijn in de praktijk in Voorburg en ook WC gebruik is voor het moment niet mogelijk.
Er mag maar een persoon tegelijk naar binnen, dus geen begeleiding van een patiënt door familieleden of vrienden.
Ik hoop U wederom verder als vanouds van dienst te mogen zijn.

Preventie en behandeling van Covid 19
De Chinese kruidengeneeskunde en acupunctuur/moxa kunnen een belangrijke rol spelen in de preventie van Covid 19, door het immuunsysteem te versterken. Een individueel op maat gesneden formule kan grote uitkomst bieden. Tevens kan ik u advies geven over andere vormen van preventie, via voeding, voedingssupplementen en Uzelf moxeren.

Ook kan de Chinese kruidengeneeskunde in de begin fase als wel in de tweede fase van een besmetting van Covid 19 uitkomst bieden. In China is kruidengeneeskunde op grote schaal ingezet met bemoedigende resultaten. Belangrijk is om een op maat gemaakte formule te maken, die inspeelt op de constitutie en de presentatie van de patiënt. Gezien de reguliere geneeskunde op kort termijn geen geneesmiddelen kan bieden, kan de Chinese geneeskunde mogelijk ook hier een rol spelen.

Uit onderzoek is gebleken dat in China men met Chinese geneeskunde in heel wat gevallen heeft voorkomen dat het Covid19 virus zich ontwikkelde in een vorm met ernstige complicaties. Met name de eerste week zijn Covid19 klachten vaak mild en kan het tij nog gekeerd worden. Het is van groot belang om zo snel mogelijk dan te handelen en een op maat geleverde kruidenformule te nemen.

Ook kan er voor een mogelijke combinatie van reguliere en Chinese geneeskunde gekozen worden, dat is wat op grote schaal in China gedaan is.
Belangrijk is dat bij verergering van klachten zoals benauwdheid u altijd contact met uw huisarts opneemt.

Herstel van Covid19
Ook kan de Chinese geneeskunde uitkomst bieden bij herstel van Covid19. Het is gebleken dat Covid19 bij patiënten voor ernstige klachten kan zorgen en ook veel rest klachten kan geven. Chinese geneeskunde in de vorm van acupunctuur, moxa, kruiden en voeding kunnen allemaal helpen Uw herstel te bevorderen. In China zijn inmiddels veel data verzameld over behandeling van post Covid19 met Chinese Geneeskunde en de resultaten zijn bemoedigend. Gezien ik veel ervaring heb behandeling van herstel na ernstige ziektes of operaties kan ik mogelijk ook hier wat voor mensen betekenen.

U kunt mij op werktijden bereiken voor consult en/of advies via telefoon (06-53439983) Ook kunt u mij mailen via felix_de_haas@hotmail.com.

De Chinese geneeskunde heeft altijd veel aandacht gehad aan preventie, een spreuk is dat we de verdedigingswerken in vredestijd moeten verstevigen. Wij bevinden ons inmiddels in een soort staat van oorlog, maar nog steeds kunnen we onze vesting verstevigen.

Wens u allen gezondheid toe.
Felix de Haas

Tarieven telefonische consulten:
Telefonisch/FaceTime consult : 40,00 Euro (max half uur)
Lang (of intake) telefonisch/FaceTime consult : 80 Euro (1 uur)
Kort telefonisch overleg : 20 Euro

Deze prijzen zijn exclusief de kruiden, maar omvatten wel het uitzoeken en voorschrijven van de kruidenformules. Kruidenformules zullen per post vanuit de Natuurapotheek naar U toegestuurd worden.

Covid 19 Protocol Praktijk Bezoek

Gelukkig mag ik u weer ontvangen in de praktijk voor een therapeutisch consult of een behandeling aan huis uitvoeren. Omdat het COVID-19 virus nog steeds actief is, zijn er bepaalde spelregels opgesteld voor het veilig werken in de acupunctuurpraktijk. Ik verzoek u deze aandachtig te lezen en te respecteren. Alleen samen kunnen we zorgen voor uw en mijn veiligheid.

• Ik plan mijn afspraken zo, dat het aantal mensen in de wachtruimte tot een minimum is beperkt.
• Tijdens het maken van de afspraak stel ik een aantal vragen (triage), waardoor ik weet of behandelen veilig kan. Mogelijk doe ik dit nogmaals vlak voor de daadwerkelijke afspraak. Geef mij altijd vooraf door als er iets is veranderd dat zou kunnen duiden op een COVID-19 infectie. De symptomen vindt u op de volgende pagina van dit document.
• Blijf thuis indien u of een van uw gezinsleden symptomen van verkoudheid, koorts of griepachtige verschijnselen heeft. Ik vraag u dringend contact met me op te nemen om dit te bespreken, zodat de afspraak geannuleerd kan worden. Tot nader order worden deze geannuleerde afspraken niet in rekening gebracht, ongeacht of de annulering tijdig is.
• Indien u liever niet naar de praktijk wilt komen, dan is een telefonisch- of video-consult wellicht ook mogelijk. Dat bepalen we samen. Deze consulten kunnen mogelijk onder voorwaarden worden gedeclareerd bij de zorgverzekeraar.
• De wachtruimte is zo ingericht, dat u altijd minimaal 1,5 meter afstand kunt houden van anderen, mochten die er op dat moment toch zijn.
• Houd rekening met elkaar, als u in de praktijk toch iemand moet passeren.
• Neem zo min mogelijk spullen mee en houd wat noodzakelijk is in uw tas of jaszak; laat uw horloge en sieraden thuis.
• Neem twee schone badlakens mee naar de praktijk.
• Neem zo mogelijk een mondkapje mee.
• Kom op tijd, maar niet te vroeg.
• Houd u te allen tijde aan de algemene hygiënerichtlijnen met betrekking tot hoesten en niezen in uw elleboog, gebruik papieren zakdoekjes etc.
• Desinfecteer uw handen bij binnenkomst: door deze 20 seconden te wassen met zeep of door te wrijven met handalcohol tot ze droog zijn.
• Raak zo min mogelijk aan in de praktijk.
• Het toilet is tijdelijk niet te gebruiken, noodsituaties uitgezonderd; ga dus thuis naar het toilet vóór u vertrekt. Moet u het toilet toch gebruiken, meld mij dit dan.
• Kom zoveel mogelijk alleen. Laat een eventuele begeleider elders wachten, bijvoorbeeld buiten of in de auto. Een kind (tot 16 jaar) mag uiteraard begeleid worden door een van de ouders.
• Voor en na de behandeling was ik mijn handen en polsen met zeep.
• Na ieder consult worden contactpunten zoals de deurklinken, deurbel en armleuningen van de stoelen schoongemaakt.
• Ik blijf tijdens het consult zoveel mogelijk op 1,5 meter afstand van u.
• Tijdens therapeutische handelingen op minder dan 1,5 meter afstand hoef ik geen mondkapje of handschoenen te dragen, maar het mag wel. Daarin maak ik een professionele afweging voor uw en mijn eigen veiligheid.
• Ondanks het opvolgen van deze adviezen blijft er een kleine kans bestaan dat u in de praktijk of op reis daarnaartoe wordt besmet met het coronavirus. Door het maken van een afspraak aanvaardt u dat risico.
• Ik nodig u van harte uit om bij vragen telefonisch contact met mij op te nemen.