wanneer acupunctuur

Wanneer Acupunctuur

Oosterse geneeswijzen als acupunctuur en kruiden kunnen voor een zeer breed scala aan klachten toegepast worden. In feite kunnen alle klachten, behalve zeer ernstige ziektes als kanker, behandeld worden met acupunctuur, kruiden en de juiste voeding.

Dat wil niet zeggen dat enkel deze geneeswijzen kunnen helpen, soms moet naar een combinatie met reguliere medicatie gezocht worden. Oosterse geneeswijzen zijn een complementaire vorm van geneeskunde en kunnen bijdragen aan een natuurlijk herstel van de mens. Ook kunnen acupunctuur en kruiden soms helpen bij verlichting van bijwerkingen van reguliere medicatie bij ernstige ziektes, zoals het ondervangen van de nadelige effecten van chemokuren. Ook kan acupunctuur een palliatieve functie vervullen

Van oorsprong zijn de Oosterse Geneeswijzen een preventieve vorm van genezen. Mensen gingen naar de dokter als ze gezond waren en door de juiste diagnose konden al ziektes in een vroeg stadium worden waargenomen. Door het plaatsen van naaldjes, het geven van kruiden en voedingsadvies kan zo de ontwikkeling van een ziekte voorkomen worden. Heden ten dage staan we bloot aan tal van kwalijke invloeden die onze gezondheid bedreigen, acupunctuur, kruiden en goede voeding kan ons beschermen tegen ziek worden ten gevolge van deze invloeden.

Wanneer acupunctuur? Een greep uit de klachten welke regelmatig met behulp van acupunctuur behandeld worden zijn onder andere: